Інгредієнти для тіста: • борошно – 450 г; • дріжджі (сухі) – 1,5 ст. ложки; • вода (тепла) – 300 мл; • сіль, цукор – по 1/2 ч. ложки; • оливкова олія – 1,5 ст. ложки; • чорний мелений перець – за смаком; для начинки: • ковбаса пепероні – 50 г; • сир моцарела – 200 г; • болгарський перець – 1/2 шт.; • цукіні – 1 шт.; • консервовані томати (протерті) – 250 г; • перець чилі (невеликий) – 1 шт.; • часник – 1-2 зубчики; • паприка – 2 ст. ложки; • мелений перець чилі – 1 дрібка; • орегано – 1 ст. ложка; • сіль, цукор – за смаком.
Змішати борошно та дріжджі в глибокій мисці, додати сіль та цукор. Зробити в центрі суміші заглиблення і вилити туди 1,5 ст. ложки оливкової олії й теплу воду. Енергійно все перемішати, перекласти тісто на посипаний борошном стіл та вимішувати не менше 10 хв. Потім скачати в кулю, змастити оливковою олією, покласти назад в миску, накрити харчовою плівкою та поставити на 45 хв. в тепле місце. Тісто повинне збільшитися вдвічі.
Приготувати начинку. Моцарелу натерти на крупній терці. Солодкий перець порізати кубиками, чилі посікти, пепероні нарізати тонкими кружальцями. Цукіні почистити та порізати кружальцями, посолити й викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву вологу. Через 5 хв. відправити їх разом зі спеціями на сковороду та обсмажити без олії, поки не розм'якнуть і не покриються скоринкою.
Приготувати соус. Почистити та дрібно нарізати часник, обсмажити хвилину в оливковій олії. Додати помідори, орегано, цукор, сіль та перець за смаком. Дати закипіти, зменшити вогонь та тушкувати хвилин 5, поки соус не загусне.
Намастити тісто томатним соусом, залишивши з країв 1,5 см. Потім зверху викласти пепероні, моцарелу, цукіні, солодкий та гострий перець.
Випікати 10 хв., потім вимкнути духовку та залишити в ній піцу ще на 2 хв.