Інгредієнти:
• листи лазаньї – 150 г;
• броколі – 1 кг;
• баклажан (крупний) – 1 шт.;
• яйце – 1 шт.;
• часник – 1 зубчик;
• вершкове масло – 60 г;
• борошно – 50 г;
• збиті вершки – 200 г;
• мускатний горіх – за смаком;
• оливкова олія – 2 ст. ложки;
• сіль, чорний мелений перець – за смаком;
• сир моцарела (тертий) – 100 г;
• сир пармезан (тертий) – 50 г.
Розрізати баклажан уздовж. Вмастити м'якоть оливковою олією, посипати часником. Підготовлений баклажан тушкувати ЗО хв. у духовці зрізом догори. Вийняти ложкою м'якоть та добре розім'яти.
Листи лазаньї протягом 10 хв. потримати в гарячій воді, відкинути, перекласти в холодну воду. Варити броколі 2 хв. в підсоленій воді, відкинути. Підсмажити в олії борошно, додати 200 г води, в якій варилася броколі, збиті вершки, сіль, перець та мускатний горіх. Готувати цю суміш, помішуючи, до загуснення. Потушкувати соус 3 хв., охолодити і вбити в нього яйце. На дно жароміцної форми налити трохи соусу. Покласти 2 листи лазаньї. Зверху викласти половину порції броколі та половину пюре з баклажана. Полити соусом.
Знову покласти 2 листи лазаньї, а потім решту броколі та пюре з баклажана. Полити соусом, накрити останніми двома листами лазаньї. Знову полити соусом. Посипати лазанью двома сортами сиру, накрити фольгою та готувати в духовці 20 хв., після чого зняти фольгу й готувати страву ще 10 хв.