Інгредієнти:
• листи лазаньї – 250 г;
• свинина – 350 г;
• помідори – 400 г;
• цибуля – 1 шт.;
• морква – У шт.;
• яйця – 2 шт.;
• селера (стебло) – 1/2 шт.;
• сир моцарела – 125 г;
• сир пекорино – 4 ст. ложки;
• оливкова олія – 3 ст. ложки;
• біле сухе вино – 4 ст. ложки,
• курячий бульйон – 200 мл;
• томатна паста – 1 ст. ложка;
• лаврове листя – 2 шт.;
• петрушка (порізана) – 1 ст. ложка;
• сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Дрібно порізати свіжі овочі. Розігріти олію в глибокій сковороді або каструлі та обсмажити овочі на середньому вогні, помішуючи, протягом 10 хв. Додати свинину, порізану дрібними шматочками, та обсмажувати ще 5 хв., помішуючи, до коричневого кольору з усіх боків. Влити вино та кип'ятити декілька хвилин, потім додати помідори, бульйон і томатне пюре. Надірвати лаврове листя, щоб воно дало більше аромату, додати його з петрушкою, сіллю та перцем. Перемішати. Накрити кришкою та готувати 30-40 хв. до готовності свинини, помішуючи час від часу. Зняти сковороду з вогню й дістати лаврове листя із соусу. Шумівкою вийняти із соусу шматочки м'яса. Дрібно їх порізати та повернути в соус.
Розігріти духовку до 190 °С. Довести до кипіння підсолену воду в каструлі. Порізати листи лазаньї на смуги завширшки 2,5 см та додати в окріп. Варити 3-4 хв. майже до готовності. Злити, перемішати із соусом. Розкласти половину соусу зі смугами лазаньї на дні невисокої форми для духовки. Посипати половиною вареного яйця та половиною тертого пекорино. Повторити шари. Потім побризкати рештою олії. Запікати 30-35 хв. до золотавого кольору. Залишити на 10 хв. перед тим, як подати.