Драглі (дріглі, холодець, холодне, гишки, студенець) – одна з найпопулярніших м’ясних страв. Свинячі (телячі, яловичі) ноги (гомілку) варили, поки м’ясо не відставало від кісток. Під кінець варіння в юшку додавали коріння петрушки, пастернаку, моркву, а також цибулю, перець, сіль. Відокремивши м’ясо від кісток і розклавши його по мисках, заливали юшкою, заправляли тертим часником і ставили в холодне місце. За декілька годин драглі застигали у желеподібну масу.
До них обов’язково готували гострий соус (хрін). Коріння багаторічного хрону очищали, терли на дрібній тертушці, додавали тертий свіжий буряк і буряковий квас, цукор і сіль. Хрін мав вражати своєю гостротою. У наш час драглі вживають не тільки з хріном, а й з іншими гострими приправами.
Драглі готували звичайно лише тоді, коли забивали худобу: на Різдво, Великдень, на весілля, хрестини, похорон.