З наближенням Нового року все більше хочеться здивувати гостей оригінальними стравами. Ми пропонуємо вам три перевірені рецепти закусок, які підкорять своїм смаком і стануть родзинкою святкового столу.
3 рецепти найпростіших і найсмачніших закусок
1. Плетений хліб у формі зірки з пікантною начинкою
Цей незвичайний хліб стане справжньою окрасою столу. Листкове тісто, базиліковий соус і сир створюють чудове поєднання смаків.
Інгредієнти для тіста:
- Листкове бездріжджове тісто – 4 аркуші
- М'якоть помідорів (подрібнена) – 100 г
- Сир моцарела (тертий) – 100 г
- Яйце куряче – 1 шт
- Сіль – за смаком
Інгредієнти для начинки:
- Сир пармезан – 50 г
- Волоські горіхи – 25 г
- Оливкова олія – 25 мл
- Свіжий базилік – за смаком
Спосіб приготування:
- Змішайте в блендері базилік, пармезан, горіхи й оливкову олію до отримання однорідного соусу.
- На лист листкового тіста нанесіть томатну м'якоть, залишивши вільним край в 1 см.
- Зверху розподіліть половину моцарели, накрийте другим листом тіста і повторіть процес.
- Складіть усі шари, виріжте коло, розділіть його на 16 частин і скрутіть краї у вигляді зірочки.
- Змастіть яйцем і запікайте 20–25 хвилин при 180°C.
2. Картопляні ньоккі в томатному соусі з моцарелою
Ньоккі – це ідеальна страва для любителів ситних і ніжних закусок. Простий рецепт італійської класики допоможе створити справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
- М'якоть помідорів – 200 г
- Ньоккі – 280 г
- Селера – 30 г
- Морква – 30 г
- Цибуля ріпчаста – 30 г
- Бекон – 120 г
- Сир моцарела (тертий) – 120 г
- Оливкова олія – 60 мл
- Свіжий базилік – за смаком
Спосіб приготування:
- Обсмажте нарізані селеру, моркву та цибулю на оливковій олії 5 хвилин.
- Додайте бекон і готуйте ще 5 хвилин. Потім введіть томатну м'якоть і базилік, тушкуйте 10 хвилин.
- Відваріть ньоккі в підсоленій воді, змішайте з соусом і посипте моцарелою.
3. Тости з креветками, авокадо та томатним соусом
Ці тости – легка та вишукана закуска, яка прикрасить новорічний стіл і здивує ваших гостей своїм смаком.
Інгредієнти для начинки:
- М'якоть помідорів – 50 г
- Перець халапеньо – 1/2 шт
- Лайм – 1/2 шт
- Свіжа кінза – 1 ч. л.
- Червона цибуля – 2 ст. л.
- Зелена цибуля – 1 ст. л.
- Морська сіль – 1/2 ч. л.
Для тостів:
- Хліб зерновий – 2 скибочки
- Авокадо – 1/2 шт
- Креветки – 2 шт
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Паростки соняшника – для прикраси
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці томатну м'якоть, нарізаний халапеньо, сік лайма, кінзу й обидва види цибулі.
- Підсмажте хліб, натріть його часником і намажте авокадо.
- Зверху викладіть креветки і томатну суміш. Прикрасьте паростками і подавайте одразу.