Вчені з Університету Південної Австралії з'ясували, що невелика порція мигдалю може знижувати апетит. Внаслідок чого людина може скоротити калорійність наступного прийому їжі, йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі European Journal of Nutrition.
Нутриціологи організували дослідження, у якому взяли участь 140 осіб. Половина респондентів вранці на голодний шлунок їла мигдаль, а друга половина їла багату на вуглеводи закуску. Через 30 хвилин, годину та дві години вчені робили виміри рівня гормонів в учасників. Потім добровольці вживали їжу, у якій вимірювалась калорійність.
Фахівці відзначили, що у групи, яка їла мигдаль, відбулися зміни в гормонах, які подають сигнали в мозок про ситість. Відповідно, це сприяло зниженню споживання їжі на 300 кілоджоулів (близько 70 кілокалорій).
Вчені вважають, що причина в тому, що мигдаль містить багато білка, клітковини та ненасичених жирних кислот. У перспективі регулярне вживання горіха допоможе людям контролювати калорійність свого раціону.