Не всі продукти можна безпечно розігрівати у мікрохвильовій печі. Ось що найкраще не розігрівати в мікрохвильовці.
Ви бурчите, неохоче витираючи забризканий соус для спагетті або залишки печеної картоплі зсередини вашої мікрохвильової печі. Що такого в цих чудесах сучасної техніки, що робить деякі продукти вибухонебезпечнішими, ніж інші?
Не вся їжа поводиться однаково спокійно в мікрохвильовій печі. Деякі продукти можуть вибухнути. Але чому?
Чому в мікрохвильовій печі вибухають продукти
Мікрохвильові печі використовують мікрохвильове випромінювання (нешкідливу форму електромагнітного випромінювання) для нагрівання їжі. У той час як традиційна піч передає тепло зовні всередину їжі, мікрохвилі здатні проникати глибше, нагріваючи приблизно рівномірно всі шари продукту.
Якщо у їжі високий вміст води, як у яйці чи картоплі, вода розширюється і перетворюється на пару. Не маючи виходу, внутрішній тиск пари швидко збільшується, поки їжа не вибухне.
Ось чому вам потрібно зробити дірки в картоплі та заморожених продуктах перед їх приготуванням – парові потрібно дати можливість вийти. Для густих соусів та вівсянки часте перемішування – найкращий спосіб розсіяти пару та запобігти розбризкуванню.