Інгредієнти
для тіста:
• борошно – 200 г,
• яйце – 1 шт.;
• дріжджі – 10 г;
• молоко – 120 мл,
• олія - з ст. ложки;
• сіль – 1/2 ч. ложки,
для начинки:
• помідори – 8 шт.;
• гриби – 200 г;
• сир – 80 г;
• цибуля – 1 шт.;
• оливкова олія – 6 ст. ложок;
• сіль – 1/2 ч. ложки,
• зелень, чорний мелений перець – за смаком.
Приготувати дріжджове тісто, накрити його рушником і поставити в тепле місце, щоб підійшло.
Нарізати та обсмажити цибулю. Помідори та зелень подрібнити. Натерти на терці сир. Добре промиті гриби нарізати шматочками.
Готове тісто розкачати в плескач завтовшки близько 1 см і викласти його на змащений олією лист або сковороду. Зверху на тісто покласти гриби, посолити їх і посипати перцем. Прикрасити піцу кільцями обсмаженої цибулі та шматочками помідорів. Посипати виріб тертим сиром та додати подрібнену зелень. Збризнути піцу оливковою олією. Випікати 25 хв. при температурі 180-200 °С.