• цукор – 1,5 склянки;
• вода – 1,5 склянки;
• цедра 1 лимона;
• лимонний сік – 1,3 склянки;
• горілка – 3 ст. ложки;
• листя свіжої м'яти.
У каструлі змішати воду з цукром, довести до кипіння й варити на повільному вогні близько 5 хв., потім додати лимонну цедру або 2 ст. ложки дрібно посіченої м'яти. Ретельно перемішати, накрити кришкою та залишити на 20-25 хв.
У вистиглий сироп додати лимонний сік та горілку, перемішати. Перелити одержану масу в ємність для заморожування та поставити в морозилку. Коли сорбето наполовину замерзне, ретельно перемішати його виделкою, до тих пір, поки всі грудочки льоду не розіб'ються. Знову заморозити. Потім збити його блендером. Готове сорбето розкласти по келихах. За бажанням можна долити в келихи шампанське та прикрасити листочками м'яти.