Інгредієнти: • картопля – 1 кг; • помідори – 500 г; • твердий сир – 250 г; • вершкове масло – 1 ст. ложка; • яйце – 1 шт.; • молоко – 5 ст. ложок; • бринза – 50 г; • зелень кропу – 2–3 гілочки; • сіль – на смак.
Картоплю почистити, помити і нарізати досить тонкими скибочками. Помідори помити і нарізати скибочками. Твердий сир нарізати кубиками. Форму для запікання змастити маслом і викласти шар картоплі. Зверху викласти шар помідорів і кубики сиру. Кожен шар при цьому присипати перцем і сіллю.
Яйця змішати з молоком до однорідності. Посолити і поперчити на смак. Отриману масу вилити на овочі з сиром і поставити в духовку. Запікати при 220 °С протягом 45-50 хвилин.
Бринзу натерти на терці. Зелень помити, обсушити і мілко нарізати. Змішати бринзу із зеленню і посипати отриманою масою готову запіканку.