1) капуста білокачанна – 46 г;
2) помідори – 30 г;
3) перець солодкий – 20 г;
4) огірки – 20 г;
5) цибуля зелена – 12 г;
6) оцет 9 %-ний – 3 г;
7) олія – 10 г;
8) перець чорний молотий, сіль, цукор-пісок – на смак.
Приготування:
Свіжі помідори і огірки нарізають кружальцями. Білокачанну свіжу капусту і свіжий очищений солодкий перець шаткують соломкою, а зелену цибулю дрібно нарізають. Капусту перетирають з сіллю, сік зливають.
Підготовлені овочі, крім помідорів, перемішують, заправляють оцтом, цукром, олією, додають нарізані помідори, посипають чорним молотим перцем і залишають на деякий час, щоб овочі промаринувалися.
Готовий салат укладають гіркою в салатник і прикрашають зеленою цибулею.