Інгредієнти:
для тіста:
• борошно – 200 г;
• дріжджі – 10 г;
• вода (тепла) - 1/2 склянки;
• рослинна олія – 1 ст. ложка;
• сіль та цукор – по 1/2 ч. ложки;
для начинки:
• болгарський перець (жовтого, червоного та зеленого кольорів) – 3 шт.;
• помідор – 1 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• Часник – 2 зубчики;
• сир пармезан – 100 г;
• червоний мелений перець, сіль, орегано – за смаком.
Замісити дріжджове тісто на опарі, розкачати й викласти на змащений жиром лист.
Цибулю, часник та помідор почистити й нарізати дрібними шматочками. Обсмажити цибулю та часник на половині олії до золотавого кольору, додати сіль, перець, помідор, перемішати й тушкувати 5 хв., потім охолодити.
Солодкий перець почистити від насіння, видалити плодоніжку та нарізати півкільцями.
На змащену олією основу викласти томатну масу, розрівняти, посипати половиною сиру, розкласти півкільця перцю, посипати рештою сиру та орегано.
Лист помістити в попередньо розігріту до 200 °С духовку та випікати 10 хв.