Ви, напевне, помітили, що ризото чимось нагадує плов. Але існує багато нюансів та секретів приготування цієї абсолютно неповторної страви, яка прийшла до нас із Північної Італії.
Головна особливість ризото – це його ніжна кремова текстура, яка досягається шляхом безперервного помішування в процесі приготування. Окрім того, щоб отримати справжнє італійське ризото, використовуються тільки три сорти рису – арборіо, віалоне та карнаролі. Не менш важливою складовою є бульйон – він повинен бути свіжим та неконцентрованим. За бажанням в цю страву можна додати м'ясо, рибу, горіхи, сир, птицю, овочі, морепродукти, трави та спеції.
Подавати ризото прийнято гарячим. На столі обов'язково повинні стояти вершкове масло та сир пармезан.