Інгредієнти:
• макарони-бантики – 300 г;
• гриби (лісові) – 300 г;
• болгарський перець – 2 шт.;
• цибуля – 1 шт.;
• часник – 2 зубчики;
• оливкова олія – 3 ст. ложки;
• помідори – 6 шт.;
• біле сухе вино – 2 ст. ложки;
• зелень петрушки – 70 г;
• сир пармезан (тертий) – 100 г;
• сіль, мелений червоний перець – за смаком.
Гриби перебрати, скласти в каструлю, залити гарячою водою, довести до кипіння, зняти піну й варити на маленькому вогні 1 год. Воду злити, гриби промити. Стручки солодкого перцю вимити, добре обсушити, кожен розрізати навпіл та видалити серцевину з насінням. Нарізати не дуже широкими смугами. Цибулю почистити та нарізати, часник дрібно посікти. У сотейнику розігріти олію, покласти овочі та обсмажити (3 хв.). Додати солодкий перець і готувати ще 5 хв.
Помідори надрізати навхрест, опустити в киплячу воду на 30 с, викласти на сито, очистити, м'якоть нарізати кубиками. Додати в сотейник до овочів та тушкувати 10 хв.
Влити біле сухе вино, посолити, поперчити. Зелень вимити, обсушити та посікти. Додати до овочів разом з грибами та тушкувати на маленькому вогні 10 хв. Макарони відварити в киплячій підсоленій воді та відкинути на друшляк. Потім одразу подати на стіл із приготовленим соусом, посипавши тертим сиром.