Інгредієнти:
• рис – 300 г;
• болгарський перець – 1 шт.,
• цукіні – 100 г;
• баклажани – 100 г;
• шампіньйони 100 г;
• часник – 3 зубчики;
• маслини (з кісточкою) – 100 г;
• яловичий бульйон – 1 л,
• оливкова олія – 40 мл;
• базилік (сушений) – 1 ч. ложка;
• тмин – 2 г;
• розмарин (листя) – 1/2 ст. ложки.
Цукіні, баклажани, паприку та гриби нарізати маленькими кубиками.
Часник почистити та розчавити пласким боком ножа, розрізати кожен зубчик на 4 частини.
Готувати все на сильному вогні, постійно перемішуючи.
Розігріти оливкову олію та висипати в сковороду гриби. Додати цукіні, баклажани, паприку та маслини. Обсмажити овочі 3-5 хв.
Рис обсмажити з овочами 3 хв. Додати 200 мл гарячого бульйону та випарювати його, постійно перемішуючи. Потім ще раз додати бульйон, так додають кожен раз по 200 мл до повного використання.
З останньою порцією бульйону додати спеції: базилік, тмин, розмарин. Посолити за смаком, якщо буде потрібно. Довести ризото до готовності.