Інгредієнти:
• борошно – 2 склянки;
• яйця – 2 шт.;
• тепла вода;
• оливкова олія;
• сіль – У ст. ложки;
начинка:
• гриби – 450 г;
• цибуля – 1шт.;
• курячий бульйон – 1/2 склянки;
• часник (посічений) – 1 ст. ложка;
• петрушка (посічена) – 1 ст. ложка;
• оливкова олія – 1 ст. ложка;
• сіль, перець – за смаком;
для соусу:
• шпинат – 300 г;
• вершки (жирні) – 1/4 склянки;
• оливкова олія – за смаком;
• сіль, перець – за смаком.
Замісити тісто з яєць, борошна, води, солі та оливкової олії, ретельно вимісити. Залишити на ЗО хв., після чого ще раз вимісити та розкачати тонкими пластами.
Для приготування начинки розігріти в неглибокій сковороді оливкову олію та спасерувати в ній цибулю й часник близько 2 хв. Додати гриби, бульйон, сіль та перець. Поставити сковороду в попередньо нагріту до 250 °С духовку та запікати протягом ЗО хв., розмішуючи кожні 10 хв. Викласти гриби з цибулею в кухонний комбайн, додати петрушку, посолити, поперчити, влити оливкову олію та змішати в однорідну масу.
Начинку викладати на один пласт чайною ложкою почергово на певній відстані, зверху накрити другим пластом та акуратно обім'яти.
Розрізати пласти на равіолі гострим ножем або спеціальним приладом. Готові равіолі варити в солоному окропі протягом 1 хв. після того, як вони спливуть.
Для приготування соусу змішати вказані інгредієнти в кухонному комбайні, а потім довести до кипіння в сотейнику.
Подавати равіолі до столу, поливши соусом.