Інгредієнти:
1. Кета філе - 500 г
2. Листкове бездріжджове тісто - 500 г
3. Картопля - 3 шт.
4. Кріп - пучок
5. Сіль, перець за смаком
6. Яйце - 2 шт.
Приготування:
1. Намалювати на папері рибку, розрізати на окремі частини: тулуб, хвіст, плавники. Розкачати тісто, за шаблоном вирізати тулуб.
2. Нарізати кету скибочками, викласти на тісто, посолити.
3. Закрити рибу шаром дрібно нарізаного кропу.
4. Відварити картоплю в підсоленій воді, приготувати пюре додати 1 яйце, охолодити, викласти пюре на кріп.
5. Розкачати тісто вирізати тулуб (верхня частина повинна бути більше на 3 см). Підігнути, акуратно защипуючи тісто знизу.
6. Тісто для луски розгортати набагато тонше ніж для інших частин тіла, вирізати лусочки у вигляді кружечків.
7. Яйце розділити на білок і жовток. Вирізані кружечки викласти у вигляді лусочок, починаючи з хвостової частини, тісто перед цим змастивши білком (він послужить клеєм).
8. Жовтком змастити поверхню рибки.
9. Випікати 20-25 хвилин в розігрітій духовці.