Інгредієнти:
• рис — 2 склянки;
• вода — 4 склянки;
• цибуля — 2 шт.;
• морква — 2 шт.;
• курага та родзинки за смаком;
• вершкове масло — 100-120 г;
• сіль — за смаком.
У розжарену олію викласти порізану цибулю та смажити до блідо-коричневого кольору. Потім додати нарізану соломкою моркву, смажити 5 хв. на середньому вогні, періодично помішуючи. Після цього налити воду (у відношенні одна частина рису та дві частини води).
Рис ретельно промити, попередньо замочену курагу порізати на шматочки, родзинки перебрати та добре промити.
Посолити бульйон за смаком опустити в нього рис і курагу з родзинками. Збільшити вогонь до максимуму, щоб вода швидко випарилася. Потім зменшити вогонь до мінімуму та накрити ризото кришкою. Готувати ще 15-20 хв.