
Вбити яйце в миску, додати цукор і розтерти, потім додати мед, корицю і гвоздику в порошці, соду, все перемішати, всипати борошно і вимішувати тісто протягом 5-10 хвилин.
Щоб тісто для пряника вийшло темне, в нього треба додати паленку; для цього 1-2 шматки цукру перепалити на маленькій сковорідці, розбавити 1,5-2 ложками води, закип'ятити і додати в тісто разом із медом.
Тісто викласти на деко, змащене маслом і посилане борошном, розрівняти, посипати рубаним мигдалем або горіхами і поставити в нежарку духову шафу на 15-20 хвилин. Готовий пряник охолодити, нарізати і укласти на тарілку.
Пряник можна розрізати посередині, промазати повидлом, а зверху покрити глазур'ю. Після цього нарізати як печиво.