Інгредієнти для тіста: • пшеничне борошно – 400 г; • дріжджі – ЗО г; • вода – У склянки; • цукор – 1 ст. ложка; • соняшникова олія – 2–3 ст. ложки; для підливки: • квас – 2–3 ст. ложки; • часник – 1 головка; • соняшникова олія – 2-3 ст. ложки.
У теплій воді (третина склянки) розвести цукор, дріжджі, сіль, всипати 100 г борошна і замісити густе тісто. Дати підійти, потім додати залишки води, борошно, соняшникову олію, добре вимісити і знов дати підійти.
Із тіста сформувати пампушки завбільшки з волоський горіх і випікати на листі в духовці на слабкому вогні.
Із суміші розтертого з сіллю часнику, квасу і соняшникової олії зробити підливку і полити нею пампушки перед подачею на стіл.