Інгредієнти:
• болгарський перець (червоний та жовтий) – по 2 шт.;
• помідори – 3-4 шт.;
• часник – 3–4 зубчики;
• спагеті – 300 г;
• твердий сир – 200 г;
• оливкова олія;
• сіль, свіжомелений чорний перець – за смаком.
Розігріти духовку до 180 °С. Перець змастити оливковою олією, проколоти виделкою в кількох місцях та поставити запікатися хвилин на 30. Час від часу варто зазирати та перевертати. Помідори залити на 1 хв. окропом та зняти шкірку, потім розрізати на 4 частини та видалити насіння. У сковороді розігріти олію та обсмажити в ній дрібно нарізаний часник протягом 1 хв. Потім додати помідори, перемішати та тушкувати на маленькому вогні близько 15 хв.
Перець почистити та нарізати довгими смугами. Додати перець до помідорів та перемішати. Відварити пасту. Додати її до соусу. За необхідності можна влити в соус декілька ложок води, в якій варилися спагеті. Посолити й поперчити за смаком. Готову пасту посипати тертим сиром.