Такий матеріал, як фольга, з'явився ще у двадцятому столітті. Зараз він вважається незамінним на кухні, оскільки з його допомогою можна вирішити багато проблем. Часто сучасні господині використовують фольгу для того, щоб зберегти смак певних продуктів. Але не всі замислюються над тим, що є їжа, яку в жодному разі не можна зберігати таким чином. Це пов'язано з реакцією взаємодії фольги та продуктів.
Зберігання виключно у фользі: які продукти можна загортати в цей матеріал
Селера, броколі та листя салату
Найчастіше селера продається в пакетах і коли люди купують цей продукт, то вони його не дістають з пакування, бо думають, що його можна зберігати тільки так. Але якщо ви хочете насолодитися смаком улюбленого овоча, то краще пластиковий пакет замінити фольгою.
Цей продукт може залишатися свіжим і хрустким до місяця, якщо його щільно загорнути у фольгу. Також таким способом можна зберігати улюблений багатьма латук і броколі. Ті, хто дотримуються правильного харчування, знають хитрощі, пов'язані зі зберіганням зелені.
Продукти з різким запахом
Продукти з сильним запахом також можна загорнути у фольгу. Йдеться про рибу, страви, в яких одним з основних інгредієнтів є часник тощо.
Які продукти заборонено зберігати у фользі
Кислі продукти
Напевно ви неодноразово бачили дивні плями, які з'являються на продукті після того, як ви його дістали з фольги. Це означає, що пішла реакція, спричинена зіткненням фольги з їжею. Саме тому кислі продукти краще зберігати просто в холодильнику без контейнерів. Незважаючи на появу нальоту, страва, як і раніше, їстівна, ось тільки мало кому сподобається такий неапетитний вигляд.
Цитрусові та помідори
Продукти з високим вмістом кислот у жодному разі не можна поміщати у фольгу, оскільки реакція не змусить себе чекати. Йдеться про томати й улюблені цитрусові фрукти. Кислота вступає в реакцію з алюмінієм, з якого виготовлена фольга. Ба більше, частинки металу можуть проникнути в їжу, а це дуже небезпечно.
Тепла їжа
Теплу їжу краще зберігати без фольги. Це пов'язано з тим, що є велика ймовірність потрапляння алюмінію в організм людини разом з їжею. Саме тому з фольгою слід бути в повсякденному житті максимально акуратними. Якщо ви щось приготували і хочете поставити поруч з іншими продуктами, але при цьому переживаєте, що запах пошириться по всьому будинку, все одно фольгу використовувати в жодному разі не можна.