Усі господині намагаються здивувати родину вишуканими стравами. Але зі смачною картоплею в соєвому соусі мало що може конкурувати. Але навіть таку просту страву потрібно навчитися правильно готувати.
Пікантний гарнір точно сподобається всім.
Рецепт картоплі в соєвому соусі
Що знадобиться для приготування:
- картопля – 1 кг;
- соєвий соус – 4 ст. л.;
- соняшникова олія – 4 ст. л.;
- кріп – пучок;
- часник – 3-4 зубчики;
- сіль, перець – за смаком.
Покроковий рецепт приготування
- Перш за все, необхідно почистити картоплю, потім нарізати невеликими кубиками або соломкою. Коренеплоди потрібно відварити до напівготовності. Сіль додавати на цьому етапі не потрібно.
- Воду необхідно злити, додати до картоплі соняшникову олію, соєвий соус, подрібнений часник, сіль і перець. За допомогою лопатки необхідно акуратно розмішати заправку.
- Картоплю в соусі необхідно викласти на деко. На нього варто заздалегідь вистелити пергамент. Духовку необхідно розігріти до 200 градусів. Картоплю рекомендується запікати 15 хвилин. Перед подачею страву рекомендується прикрасити зеленню.
Рекомендується також приготувати курячі крильця. Вони стануть ідеальним доповненням до картоплі в соєвому соусі.
Як правильно готувати молоду картоплю в соєвому соусі
Що знадобиться для приготування:
- молода картопля – 500 г;
- соєвий соус – 3 ст. л.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- мед – 3 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- сіль, перець – за смаком;
- кунжут – за смаком.
Покроковий рецепт приготування
- Молоду картоплю необхідно ретельно вимити та висушити. У сковорідку налити соняшникову олію й обсмажувати картоплю 15 хвилин, періодично накриваючи кришкою. Картопля має покритися золотистою скоринкою.
- У мисці змішати подрібнений часник, мед, соєвий соус і кунжут. Усе потрібно ретельно перемішати. До картоплі додати отриману суміш, почекати ще кілька хвилин.
- Картопля покриється блискучою скоринкою. Після цього її можна подавати до столу.
Картопля в соєвому соусі готується швидко. Спробувавши один раз, захочеться готувати її знову й знову.