Інгредієнти:
• вершки (густі) – 2 склянки;
• мигдаль – 6 ст. ложок;
• коньяк – 3 ст. ложки;
• ванільний цукор – 2 ч. ложки.
Подрібнені мигдальні ядра обсмажити, помішуючи, на сухій сковороді, зняти з вогню, скласти в невеликий глиняний посуд, влити коньяк та перемішати.
Дати постояти під закритою кришкою півгодини, щоб мигдаль просочився.
Густі вершки збити з ванільним цукром, додати обсмажені мигдальні ядра з коньяком та перемішати. Розкласти одержану масу у формочки та поставити в морозильну камеру до повного заморожування.
Готове морозиво перекласти на охолоджене блюдце та прикрасити ядрами мигдалю.