
Вимочити оселедця в молоці або чаї, вийняти кістки.
Отримане філе цілком укласти в банку, залити маринадом і соняшниковою олією.
Поставити в прохолодне місце на добу. Оселедець готовий.
Якщо необхідно прискорити процес, розріжте філе на порційні шматки. Такий оселедець, якщо замочити на ніч, вранці можна подавати до столу.
Для маринаду: моркву нарізати кружечками, цибулю дрібно нашаткувати.
Додати цукор, лавровий лист, чорний перець горошком, корицю, запашний перець і кріп.
Усе це залити невеликою кількістю води і довести до кипіння.
Варити 5 хвилин. Потім зняти з вогню, влити лимонний сік (можна оцет), довести до кипіння, але не кип'ятити, зняти з вогню й охолодити.