Останній перед Великим постом тиждень. Основною обрядовою стравою Масляної були вареники і сиром, які вживали з маслом чи сметаною, а також гречані млинці, приправлені смальцем. Проводили останній тиждень М’ясниць дуже весело. Кожний день цього тижня мав свої особливості та цікаві звичаї.
У понеділок жінки йшли до корчми і розпочинали свято Масниці. Якщо ж до їхньої компанії хотіли долучитися чоловіки, то їм на шию чіпляли колодку, зняти яку можна було, лише поставивши могорич.
Вівторок жінки знову проводили у шинку. Після гуляння у корчмі всі виходили на вулицю, де влаштовувались веселі забави, які тривали майже весь день.
Середа не була пов’язана з якими-небудь дійствами і мала назву «Зноби-баби».
У четвер жінки знову сідали до столу і піднімали чарки. До того ж у цей день не можна було шити та прясти.
У п’ятницю зять мав почастувати тещу, а потім покатати її вулицями. Причому злу та сварливу тещу везли по нерівній дорозі, а добру та лагідну – по рівній.
Субота не була позначена цікавими обрядами.
Найбільш пишно відзначали неділю: готували вареники з сиром, проводили масові гуляння, ігрища, забави. У цей день потрібно було обійти всіх родичів та сусідів і вибачитися за всі образи, аби очиститись перед Великим постом від усякої скверни. Також не можна було вживати горілки. Перед сном треба було ретельно прополоскати зуби, аби чорти не витягли сир, що залишився після Масляної, разом із зубами.