Житло. Окремі будинки (домуси) були розташовані на пагорбах, де повітря було чистішим. Головна найбільша частина дому атрій – приміщення без вікон, дах якого тримався на чотирьох колонах. Під чотирикутним отвором у даху атрію розташовувався басейн, до якого потрапляла дощова вода. Це була офіційна частина дому, де господар приймав відвідувачів. Із трьох боків атрію були розташовані кімнати різного призначення. Глибока ніша в атрії – таблін – була кабінетом господаря. Родина господаря займала другу частину будинку – перистиль – двір із басейном, оточений закритою колонадою (галереєю), де були спальні, комори та інші приміщення. Відкритий простір поряд перетворювали на сад і квітник. Будинок обігрівався за допомогою центрального опалення (гіпокаусту) – труб, якими піднімалося гаряче повітря від каміна. Підлога прикрашалася мозаїкою, а стіни – фресками. Вікна закривалися шкурами і тканинами.
Їжа. Перший сніданок за традицією складався з хліба, змоченого вином або намазаного медом. Другий сніданок, опівдні, складався з хліба, сушеного інжиру, маслин, сиру та горіхів. Обід складався з трьох частин: закуски, другої страви з м’яса та риби і десерту. Закуску запивали вином із медом або виноградним соком, а після завершення обіду пили вино, розведене водою. М’ясну страву становили смажені лелеки, журавлі, голуби, бекаси, павичі. Готувалися також різноманітні дивовижні страви – паштети з язиків павичів і солов’їв, смажені дрозди тощо.
Одяг. Представники заможних верств також одягали туніки, але вони були білі, із широкою пурпурною смугою у сенаторів та вузькою – у вершників. Зверху на неї одягали тогу. Це був шмат матерії у формі еліпса, у два-три рази більший за фігуру. Укласти складками тогу і перекинути її через ліве плече було неможливо без допомоги спеціального раба. До тоги одягалися спеціальні черевики з ременями, які закривали ногу. Тога мала бути білого кольору. Крім цього, носили короткий і довгий пухнасті плащі. Жінки одягали туніку, столу (довге вбрання з багатьма складками) та пеллу – довгу широку шаль.