Пісний борщ
Інгредієнти:
1) сушені гриби – 150 г,
2) буряк – 500 г,
3) морква – 100 г,
4) буряковий квас – 400 г,
5) борошно – 50 г,
6) вершкове масло – 100 г,
7) сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Сушені гриби промити й відварити. Буряки, моркву почистити й теж відварити. Овочевий і грибний відвари з'єднати. Буряки нарізати соломкою і вкинути у відвар, заправити сіллю, перцем, буряковим квасом, додати борошно, підсмажене на вершковому маслі, і добре прокип'ятити борщ.
Пісний борщ подають на стіл разом з «вушками».
Вушка для борщу
Інгредієнти для тіста:
1) 1/2 склянки пшеничного борошна,
2) 1/2 склянки води,
3) 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину,
4) сіль – за смаком.
Інгредієнти для начинки:
1) гриби сушені або свіжі,
2) цибуля,
3) сіль,
4) рослинна олія.
Процес приготування:
Замісити тісто як на пельмені. Для начинки потрібно сушені або свіжі гриби. Якщо гриби сушені, то їх потрібно замочити у воді і потім відварити. Якщо свіжі, то досить їх відварити. Злегка підсмажити цибулю. Варені гриби відцідити від води, дрібно порізати і додати в цибулю і трішки посмажити. Тісто розкачати на маленькі кружечки, покласти начинку з грибів і зліпити таким же чином, як ліпляться пельмені та відварити в підсоленій воді протягом 1 хв.