Швидше за все, так
У тканинах риби більше солей, ніж у прісній воді, і менше, ніж у морській. Якщо морська риба потрапить у річку, то під дією осмотичного тиску прісна вода посилено проникатиме всередину організму. Кров та інші рідини розбавляться, клітини втратять здатність до роботи (зокрема, м'язи не зможуть скорочуватися) або навіть луснуть, і риба загине. У прісноводних видів нирки виводять зайву воду. А у морських, навпаки, утримують воду і виводять солі, що тільки ускладнить ситуацію.
У прохідних риб перед потраплянням до річок нирки перебудовуються з «морського» режиму роботи на «річковий». Деякі види (наприклад, судак) здатні жити як у прісній, так і в слабосоленій воді, змінюючи режим роботи нирок.