Травлення жирів починається в тонкому кишечнику, де жовч, що виділяється печінкою і накопичується в жовчному міхурі, емульгує жири, розбиваючи їх на дрібні краплі. Ці дрібні краплі мають більшу поверхню, що дозволяє панкреатичній ліпазі ефективно розщеплювати тригліцериди на гліцерин і жирні кислоти. Потім ці продукти всмоктуються клітинами кишечника, переносяться через лімфатичну систему і використовуються організмом як джерело енергії або будівельний матеріал для клітинних мембран. Завдяки травній системі жири перетворюються на корисні речовини, які підтримують життєдіяльність організму.
Як працює травна система під час перетравлення жирів?
Донщик Вадим0257Цікаві запитанняанатомія • фізіологія
24
Січня
2025

