Процес перетравлення жирів починається в тонкому кишечнику. Жовч, вироблена печінкою і накопичена в жовчному міхурі, виділяється в кишечник, де вона емульгує жири, розбиваючи їх на дрібні краплі. Це збільшує поверхню жирів, роблячи їх доступнішими для дії ферментів підшлункової залози, зокрема ліпази. Ліпаза розщеплює жири на гліцерин і жирні кислоти, які потім всмоктуються в кишкові клітини і переносяться у лімфатичну систему у формі хіломікронів. У результаті організм отримує енергію і будівельні блоки для клітинних мембран та інших структур.
Як працює система травлення під час перетравлення жирів?
Донщик Вадим0246Цікаві запитанняанатомія • фізіологія
25
Січня
2025

